La Nostra Història

Pere Garcias

L'any 1951 l'artesà i músic Francisco Garcias i Roca ja es dedicava a la restauració total dels mobles de pianos.

A principis de la dècada dels 70, el seu fill, Pere Josep Garcias i Hernández, després de finalitzar els seus estudis musicals d'art i mercantils, reb ensenyançes de l'últim fabricant de pianos a Espanya, el mestre Jaime Elias i Arasa. Aquest pianer a principis del segle XX, ja està com a operari de teclats a la fàbrica Chassaigne Frères i com a afinador de la fàbrica Cussó S.F.H.A., després d'aprendre amb altres fabricants de la seva època, la construcció de mecanismes, funda a Barcelona l'any 1912 el seu primer taller i fàbrica de pianos, traslladant-ne posteriorment, durant els anys 30 a l'illa de Mallorca. Don Jaume i els seus col·laboradors davant l'entusiasme del jove Pere-Josep Garcias li donen a conéixer tots els secrets de la construcció, afinació, reparació i restauració de pianos i de tot tipus d'instruments històrics de teclat.

Als anys 80, el ja pianer Pere-Josep Garcias, propietari de la firma de Pianos Can Garcías per ampliar coneixements i ja compartir-los, no deixa de viatjar regularment a Barcelona, per estar amb antics mestres, així com viatjar constantment a les millors fàbriques de pianos d'Europa (Alemanya, Austria, França, Gran Bretanya, República Txeca).

L'any 2007 decideix traslladar i unificar els seus tallers de Palma (Mallorca) i de Pamplona (Navarra) a la vila Mallorquina de Selva, al peu de la Serra de Tramuntana, per seguir amb les activitats pianeres i pedagógiques.

Mestres de l'ofici

Els meus mestres de l'ofici de mestre-luthier-pianer.

Mestres de música

Mestres de Música, Piano i Percussió.

A l'actualitat: